Dansk erhvervsliv er i topform

Det danske erhvervsliv er i topform, og det går næsten bedre end nogensinde før. Der bliver skabt mange jobs på det private arbejdsmarked, hvilket igen vidner om det sunde erhvervsliv, som Danmark har fået genskabt efter finanskrisen.

Det er især inden for medicin og biotek, at Danmark har buldret frem de seneste år. Medicin og medicoudstyr tegner sig for den største del af Danmarks eksport, og dette er virkelige et område, som vi skal satse på her i landet.

Vi har nemlig en dygtig fødekæde fra de danske universiteter, ligesom vi har skabt nogle gode rammer for denne type videnstunge virksomheder.

 

Produktionen i Danmark

 

Det er dog svært at skabe et godt erhvervsliv uden produktion, da denne type jobs også er nødvendige for at give et afbalanceret arbejdsmarked med job til alle.

Vi skal derfor passe på med at flytte for meget af virksomhedernes produktion ud af landet, hvilket vi kan  undgå ved at give denne type virksomheder nogle gode vilkår.

Det kan være via lavere skatter, ligesom det kan være via nemmere godkendelser fra myndighederne og hurtigere sagsbehandlingstider.

Jo bedre vi behandler vores virksomheder i Danmark, jo flere jobs bliver der også skabt og jo mere velfærd kan vi dele ud af.

 

Husk iværksætterne – det betaler sig i længden

 

Der er masser af gode iværksættere i Danmark, men alligevel har vi ikke ligeså mange vellykkede startsups, som mange af vores nabolande har. Sverige har f.eks. langt flere end Danmark.

Vi skal lære af dette og give vores iværksættere nogle bedre rammevilkår, for ellers rykker de videre til udlandet og laver deres virksomheder der.

Det kommer derfor mange gange igen, hvis vi er i stand til at holde på disse dygtige iværksættere, så de skaber de succesfulde virksomheder her i landet.